Friday, November 6, 2009

.. AKU SEMAKIN BERUSIA ..


.. Bismillah ...

.. Assalamualaikum..

.. Tajuk yang agak menarik "aku semakin berusia".. Terasa yang teramat sangat mengena dengan diri sendiri.. Bukan lah bermakna diri ini dah terlalu tua.. cuma rasanya dah sepatutnya matang dalam aspek berfikir, memilih dan juga berdepan dengan cabaran yang akan datang. dan cabaran yang mencabar untuk saya sebenarnya baru hendak bermula.. dan kalau diikutkan saya masih lagi bertatih dalam cabaran ini cuma saya kene matang untuk berdepan..

.. Bulan november atau bulan 11 ini, genap lah separuh usia saya bermakna saya akan bermula dengan usia yang baru iaitu 24 tahun walaupun agak lewat dari kawan-kawan yang lain tapi rasanya tiada beza.. melangkah ke alam baru, memikir lebih kehadapan dan juga tidak lagi 100% bergantung dari ibubapa membuatkan saya gerun tapi ini lah dikatakan putaran hidup yang akan dilalui oleh semua manusia normal dan rasanya saya agak terlewat berbanding rakan-rakan lain yang kebanyakkan sudah berumah tangga dan mempunyai anak... tapi itu tidak bermakna saya terlalu tua.. hehehe.. cuma seruan jodoh itu belum sampai.. atau mungkin juga saya masih belum bersedia ke arah itu...

.. Bermula dengan azam yang baru, kehidupan yang baru dan juga tanggungjawab yang baru membuatkan saya lebih bersemangat untuk lebih berdikari.. dengan sokongan ibu dan juga ayah.. insyaALLAH..rasanya bermula pada usia ini saya tidak boleh lagi bersifat kebudak-budakkan kerana saya kene lebih bersedia menghadapi apa jua cabaran yang mungkin diluar jangkaan saya... IYA!! saya kene mempersiapkan diri dengan segala senjata dan juga ilmu yang akan saya bawa dan guna untuk berperang dengan cabaran baru.. wahhh.. macam nak berperang betul pulak..

.. Ini juga boleh dikatakan hijrah bagi saya, kerana segalanya akan berubah tanpa saya sedar dan juga dalam keadaan saya sedar.. ada sedikit dan juga mungkin banyak kelemahan yang saya kene perbaiki dan juga servis semula supaya saya dapat bergerak jauh...mulai sekarang saya tidak boleh fikirkan perkara yang pernah terjadi tapi kene fikirkan apa yang akan terjadi atas tindakan saya mulai sekarang...

.. NURUL HELWANI BINTI ZAINAL ABIDIN.. kamu sekarang kene berfikiran matang dan releven setiap kali membuat keputusan dan juga membuat pilihan sama ada pilihan itu untuk jangka masa pendek atau jangka masa panjang.. kamu kene concern setiap aspek, sudut dan juga unexpected thing yang kamu kene listkan... INGAT!!!..
.. selamat bermujahadah...
No comments:

Post a Comment