Tuesday, April 28, 2009

. KONVENSYEN "BERAKHIRNYA AGENDA ZIONIS"..

~berakhirnya agenda zionis~
KONVENSYEN Berakhirnya Agenda Zionis Israel!PaStI MaHu PerGi!!!
Aman Palestin Berhad adalah sebuah syarikat yang tidak berasaskan keuntungan. Ia ditubuhkan untuk membangunkan kefahaman masyarakat Malaysia mengenai isu-isu Palestin. Dalam memikul tanggungjawab yang besar dan mulia ini, semua peringkat di dalam masyarakat diajak untuk bersama-sama menyokong usaha bagi membebaskan bumi Anbia’ yang bersejarah daripada cengkaman Zionis. Ia memerlukan kerjasama yang erat di dalam menangani isu ini.


Tidak dinafikan lagi bahawa dunia kini menyaksikan kerakusan Zionis dalam usaha mencapai cita-cita besar mereka. Zionis mempunyai agenda utama tersendiri yang tidak dapat disembunyikan lagi, iaitu agenda menubuhkan sebuah negara yang dinamakan “Israel Raya”. Apa yang disaksikan kini, agenda mendirikan sebuah negara yang besar itu tidak mungkin akan tercapai dalam keadaan mereka ditentang dengan penentangan yang amat kuat, sehingga mereka terpaksa berundur sedikit demi sedikit pada ketika dan saat ini.


Justeru itu Aman Palestin dengan kerjasama Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) akan menganjurkan satu seminar yang bertajuk “Berakhirnya Agenda Zionis” bagi memberikan penjelasan kepada masyarakat khususnya golongan belia supaya melihat semula kegagalan Zionis di dalam mendirikan sebuah negara yang agung tersebut.
Objektif


Memberikan kefahaman yang mendalam kepada masyarakat khususnya golongan
belia terhadap agenda Zionis yang paling utama untuk menguasai dunia sudah berakhir.


Membangkitkan kesedaran tentang bahaya projek Zionis untuk menguasai dunia dan sejauh manakah kesan kewujudan mereka kepada dunia sejagat.


Membuat pendedahan kepada masyarakat terhadap propaganda Zionis di dalam mendirikan Israel Raya.


Memberikan persepsi yang sebenar kepada masyarakat terhadap status terkini agenda Zionis.


Memberikan kesedaran tentang langkah-langkah yang boleh dimainkan oleh masyarakat bagi menghadapi agenda Zionis.


Hari/Tarikh:
Sabtu/9 Mei 2009


Masa:
8.00 pagi - 5.00 petang


Tempat:
Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC)


Yuran Penyertaan:
RM 10.00 (yuran penyertaan boleh dibayar pada hari konvensyen tersebut di kaunter pendaftaran)


* Untuk pengesahan kehadiran, sila hantarkan nama dan nombor IC pada 0196077372.
PEMBENTANG


Dr. Mohsen SalehPengarah Institute of Islamic Political Thought (IIPT), London


Dr. Azzam al-TamimiPengarah Besar, Pusat Penyelidikan dan Pengajian Az-Zaytouna, Lubnan


Dr. Roslan b Mohd NorPenerima Anugerah Akademik Institut Al-Makhtoum 2003 & 2006 PhD in 'Islamic Jerusalem Studies', Aberdeen University ScotlandATURCARA KONVESYEN


8.00 - 8.30 PAGI:

Pendaftaran Peserta

8.30 - 9.30 PAGI: PEMBENTANGAN I - Dr. Roslan bin Mohd Nor(Kejatuhan Islam dan Kewujudan Negara Israel)

9.30 - 10.00 PAGI: Kehadiran VVIP dan VIPUcapan Alu-aluan - Ustaz Abdullah Zaik b Abd Rahman(Pengerusi Eksekutif Aman Palestin Sdn Bhd)Ucapan Perasmian - Menteri di Jabatan Perdana Menteri
10.45 - 11.00 PAGI: Jamuan VVIP dan VIP dan jamuan ringan peserta

11.00 - 12.00 TGH: Pembentangan 2 - Dr. Azzam al-Tamimi(Sejauh Manakah Kesan Kewujudan Zionis pada Dunia Sejagat)

12.00 - 1.00 TGH: Pembentangan 3 - Dr. Mohsen Saleh(Hakikat Zionis dan Agenda yang Dipropagandakan)

1.00 - 2.00 PTG: Rehat, makan dan solat2.00 - 3.00 PTG: Pembentangan 4 - Dr. Azzam al-Tamimi(Peranan Seorang Muslim dalam Menghadapi Musuh Zionis)3.00 - 4.00 PTG: Pembentangan 5 - Dr. Mohsen Saleh(Kebangkitan Islam di Palestin dan Status Agenda Zionis Masa Kini)4.00 - 5.00 PTG: Majlis PenutupUcapan Penangguhan - Dr. Kamil Azmi TohiranPresiden Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA)


Jadi,marilah sama-sama kita sertainya,demi membuktikan sikap peduli Gaza dalam diri,dan sokongan kepada saudara seIslam kita di sana.Para speaker yang hebat-hebat yang juga antara aktivis ikhwan juga datang dari jauh,dari negara luar untuk bersama-sama kita pada hari itu.Jom membina generasi qudwah GAZA!!


Kami akan cuba mendapatkan bas dari Melaka-bagi pelajar MMU,boleh juga menghubungi saya sekiranya berminat di talian - 013-6286991/mx_dn@yahoo.comBagi para belia yang duduk di sekitar Melaka dan berminat menyertai konvensyen ini, bolehlah berbuat demikian dengan menghubungi Saudara Lukman al-Hakim di talian 019-2639964 atau e-mail kepada editor [at] pembinamelaka [dot] com selewat-lewatnya sebelum 1 Mei 2009.Bagi belia yg diluar kawasan melaka anda boleh juga membuat sedemikian:RM 10.00 (yuran penyertaan boleh dibayar pada hari konvensyen tersebut di kaunter pendaftaran)


* Untuk pengesahan kehadiran, sila hantarkan nama dan nombor IC pada 0196077372.
Fastabiqul Khairatwww.iumelaka.com


http://khallys.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment